Εύκολες συνταγές

Συνταγή για κοινή χρήση κρέατος κοτόπουλου

Συνταγή για κοινή χρήση κρέατος κοτόπουλου

Σχετικά με τη συνταγή

Αυτή η συνταγή για κοινή χρήση κρέατος κοτόπουλου είναι ένα απολαυστικό και ζουμερό πιάτο που θα ικανοποιήσει τις γευστικές σας προτιμήσεις. Συνδυάζει τρυφερό κρέας κοτόπουλου με ένα γευστικό μείγμα βοτάνων και μπαχαρικών, δημιουργώντας μια λαχταριστή εμπειρία. Η συνταγή είναι εύκολο να ακολουθηθεί, καθιστώντας την ιδανική τόσο για αρχάριους όσο και για έμπειρους μάγειρες. Είτε διοργανώνετε ένα δείπνο είτε απλά λαχταράτε ένα νόστιμο σπιτικό γεύμα, αυτή η συνταγή σίγουρα θα εντυπωσιάσει.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

4 λίβρες
Κρέας κοτόπουλου

2 κουταλιές της σούπας
Ελαιόλαδο

2 γαρίφαλα
Σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού
Πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού
Πάπρικα

1 κουταλάκι του γλυκού
Θυμάρι

1 κουταλάκι του γλυκού
Δεντρολίβανο

1 κουταλάκι του γλυκού
Ρίγανη

1/2 φλιτζάνι
Ζωμός κότας

2 κουταλιές της σούπας
Χυμός λεμονιού

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να προετοιμάσετε αυτήν τη συνταγή για κοινή χρήση κρέατος κοτόπουλου, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:
– Σανίδα κοπής
– Μαχαίρι
– Μπολ ανάμειξης
– Ταψί
– Αλουμινόχαρτο
– Μεζούρες
– Κουτάλι ανάμειξης
– Φούρνος

Προετοιμασία

Βήμα 1: Προετοιμασία του κοτόπουλου

1. Ξεκινήστε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 375°F (190°C).
2. Ξεπλύνετε το κρέας κοτόπουλου με κρύο νερό και στεγνώστε το με χαρτί κουζίνας.
3. Τοποθετήστε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα ξύλο κοπής και κόψτε το περιττό λίπος.
4. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, πάπρικα, θυμάρι, δεντρολίβανο και ρίγανη. Βεβαιωθείτε ότι τα μπαχαρικά είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα.
5. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ζωμό κοτόπουλου και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 2: Μαρινάρισμα του κοτόπουλου

1. Τοποθετήστε το καρυκευμένο κοτόπουλο στο έτοιμο μείγμα μαρινάδας.
2. Αλείψτε καλά κάθε κομμάτι με τη μαρινάδα, φροντίζοντας να καλυφθούν όλες οι πλευρές.
3. Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το κοτόπουλο να μαριναριστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά, αφήνοντας τις γεύσεις να εμποτιστούν.

Βήμα 3: Ψήσιμο του κοτόπουλου

1. Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο ή σπρέι μαγειρέματος.
2. Τοποθετήστε τα μαριναρισμένα κομμάτια κοτόπουλου σε μία στρώση στο ταψί.
3. Περιχύνουμε το κοτόπουλο με την υπόλοιπη μαρινάδα.
4. Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο, σφραγίζοντας το καλά για να κρατήσει την υγρασία μέσα.
5. Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 45 λεπτά.
6. Μετά από 45 λεπτά, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει και να ψηθεί.

Χρόνος προετοιμασίας

Η προετοιμασία αυτής της συνταγής για το κοινό κρέας κοτόπουλου θα διαρκέσει περίπου 1 ώρα, συμπεριλαμβανομένων 30 λεπτών για το μαρινάρισμα και 60 λεπτών για το ψήσιμο.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Για καλύτερη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε κρεμμύδια και πιπεριές σε φέτες στη μαρινάδα.
– Για να έχετε πιο τραγανή πέτσα, ψήνετε το κοτόπουλο για λίγα λεπτά μετά το ψήσιμο.
– Σερβίρετε το μερίδιο κοτόπουλου ζεστό και γαρνίρετε με φρέσκα μυρωδικά όπως μαϊντανό ή κόλιανδρο.
– Αυτή η συνταγή συνδυάζεται καλά με πουρέ πατάτας, ψητά λαχανικά ή συνοδευτική σαλάτα.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
300

Συνολικό Λίπος
15 g

Κορεσμένα λιπαρά
3,5 g

Χοληστερόλη
120 mg

Νάτριο
500 mg

Υδατάνθρακες
1g

Πρωτεΐνη
35 g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε τη συνταγή για κοινή χρήση κρέατος κοτόπουλου, τακτοποιήστε τα μαγειρεμένα κομμάτια κοτόπουλου σε μια πιατέλα. Μπορείτε να το γαρνίρετε με φρέσκα μυρωδικά, φέτες λεμονιού ή ακόμα και να πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα για περισσότερο χρώμα. Αυτό το πιάτο συνδυάζεται καλά με μια ποικιλία από εναλλακτικές επιλογές, όπως πουρέ πατάτας, ρύζι στον ατμό, ψητά λαχανικά ή μια φρέσκια πράσινη σαλάτα. Ο συνδυασμός γεύσεων και υφών θα κάνει το γεύμα σας πλήρες.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να αποθηκεύσετε τυχόν υπολείμματα αυτής της συνταγής, αφήστε το κοτόπουλο να κρυώσει εντελώς πριν το μεταφέρετε σε αεροστεγές δοχείο. Βάλτε το στο ψυγείο εντός δύο ωρών από το μαγείρεμα και καταναλώστε το εντός τριών ημερών για να διατηρηθεί η φρεσκάδα και η γεύση. Ζεστάνετε ξανά το αποθηκευμένο κοτόπουλο στο φούρνο ή στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να ζεσταθεί πριν το σερβίρετε. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το ξαναζεσταμένο κοτόπουλο μπορεί να μην είναι τόσο τραγανό όσο όταν είναι φρεσκοψημένο, αλλά θα εξακολουθεί να είναι νόστιμο.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Η συνταγή για κοινή χρήση κρέατος κοτόπουλου προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία λόγω των βασικών συστατικών της:

  1. Κοτόπουλο: Το κρέας κοτόπουλου είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας, η οποία είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των μυών. Παρέχει επίσης βιταμίνες και μέταλλα όπως βιταμίνη Β12, σελήνιο και φώσφορο.

  2. Ελαιόλαδο: Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λίπη, τα οποία θεωρούνται υγιεινά για την καρδιά λιπαρά. Περιέχει αντιοξειδωτικά που βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής και προάγουν την καρδιαγγειακή υγεία.

  3. Σκόρδο: Το σκόρδο είναι γνωστό για τις ιδιότητές του που τονώνουν το ανοσοποιητικό και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και των επιπέδων χοληστερόλης. Προσθέτει επίσης μια ξεχωριστή γεύση στο πιάτο.

  4. Βότανα και μπαχαρικά: Τα διάφορα βότανα και μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται σε αυτή τη συνταγή, όπως το θυμάρι, το δεντρολίβανο, η πάπρικα και η ρίγανη, όχι μόνο βελτιώνουν τη γεύση αλλά προσφέρουν και πιθανά οφέλη για την υγεία. Συχνά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

  5. Χυμός λεμονιού: Ο χυμός λεμονιού προσθέτει μια αναζωογονητική και πικάντικη γεύση στη συνταγή. Είναι μια καλή πηγή βιταμίνης C, η οποία υποστηρίζει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε η Συνταγή Κοινή χρήση κρέατος κοτόπουλου, μπορεί να σας αρέσουν και αυτά τα παρόμοια πιάτα:

  1. Κοτόπουλο ψητό με λεμόνι: Αυτή η συνταγή περιλαμβάνει ένα ψητό κοτόπουλο εμποτισμένο με λεμόνι και μια ποικιλία από βότανα για ένα γευστικό και αρωματικό πιάτο.

  2. Κοτόπουλο ψημένο με βούτυρο σκόρδου: Σε αυτήν τη συνταγή, τα κομμάτια κοτόπουλου επικαλύπτονται με σάλτσα βουτύρου σκόρδου και ψήνονται στην τελειότητα, με αποτέλεσμα το κρέας να είναι υγρό και τρυφερό.

  3. Στηθος κοτόπουλου ψητό με βότανα: Μαριναρισμένο σε μείγμα βοτάνων και μπαχαρικών, αυτή η συνταγή για ψητό κοτόπουλο προσφέρει μια πιο υγιεινή εναλλακτική με καπνιστή και απανθρακωμένη γεύση.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή για κοινή χρήση κρέατος κοτόπουλου αντλεί έμπνευση από διάσημους σεφ όπως ο Gordon Ramsay, ο Jamie Oliver και η Ina Garten. Αυτοί οι ειδικοί στη μαγειρική έχουν μοιραστεί την τεχνογνωσία τους στη δημιουργία νόστιμων και όμορφα παρουσιαζόμενων πιάτων. Ενσωματώνοντας τις τεχνικές και τις ιδέες τους, αυτή η συνταγή στοχεύει να προσφέρει μια απολαυστική γευστική εμπειρία που αποτυπώνει την ουσία της γαστρονομικής τους τέχνης.

Φορέστε λοιπόν το καπέλο του σεφ σας, μαζέψτε τα υλικά και ξεκινήστε ένα γαστρονομικό ταξίδι με αυτή τη Συνταγή Κοινή χρήση κρέατος κοτόπουλου. Οι γευστικοί σας κάλυκες θα σας ευχαριστήσουν! 🍗😄

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button