Εύκολες συνταγές

Συνταγή για μπισκότα κανέλας

Συνταγή για μπισκότα κανέλας

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στις ζεστές και ανακουφιστικές γεύσεις αυτών των απολαυστικών μπισκότων κανέλας! Αυτή η συνταγή συνδυάζει τη γλυκύτητα της κανέλας με μια βουτυρώδη υφή που λιώνει στο στόμα που θα σας αφήσει να λαχταράτε για περισσότερο. Αυτά τα μπισκότα είναι τέλεια για κάθε περίσταση, από ζεστές βραδιές στο σπίτι μέχρι εορταστικές συγκεντρώσεις. Πιάσε λοιπόν την ποδιά σου και πάμε να ψήσουμε!

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

1 φλιτζάνι
Ανάλατο βούτυρο

1 φλιτζάνι
Ζάχαρη κρυσταλλική

1 φλιτζάνι
Καστανή ζάχαρη

2
Μεγάλα αυγά

1 κουταλάκι του γλυκού
Εκχύλισμα βανίλιας

3 φλιτζάνια
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού
Μαγειρική σόδα

1/2 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

2 κουταλιές της σούπας
τριμμένη κανέλα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να φτιάξετε αυτά τα λαχταριστά μπισκότα κανέλας, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:
– Μπολ ανάμειξης
– Ηλεκτρικό μίξερ ή σύρμα
– Λαστιχένια σπάτουλα
– Ταψιά
– Λαδόκολλα ή ταψί σιλικόνης
– Σχάρα ψύξης
– Μεζούρες και κουτάλια
– Ανάλατο βούτυρο
– Ζάχαρη κρυσταλλική
– Καστανή ζάχαρη
– Αυγά
– Εκχύλισμα βανίλιας
– Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– Μαγειρική σόδα
– Αλάτι
– Αλεσμένη κανέλα

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C).
2. Σε ένα μπολ ανάμειξης, κρέμα γάλακτος μαζί με το ανάλατο βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
3. Χτυπήστε τα αυγά ένα-ένα, βεβαιώνοντας ότι το καθένα έχει ενσωματωθεί πλήρως πριν προσθέσετε το επόμενο.
4. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας.
5. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και την αλεσμένη κανέλα.
6. Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά υλικά στο μείγμα του βουτύρου, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μην ανακατεύετε υπερβολικά!
7. Ρίξτε στρογγυλεμένες κουταλιές ζύμης σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα ή ένα ταψί σιλικόνης, αφήνοντας χώρο ανάμεσα σε κάθε μπισκότο για να απλώσετε.
8. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες.
9. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί για λίγα λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα ψύξης.

Απολαύστε αυτά τα παραδεισένια μπισκότα κανέλας με ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι ή μοιραστείτε τα με τους φίλους και την οικογένειά σας σε ιδιαίτερες στιγμές. Εγγυημένα θα γίνουν επιτυχία!

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτά τα μπισκότα κανέλας είναι περίπου 20 λεπτά, ενώ ο χρόνος ψησίματος είναι περίπου 10-12 λεπτά. Έτσι, σε λιγότερο από μία ώρα, μπορείτε να έχετε μια παρτίδα από νόστιμα σπιτικά μπισκότα έτοιμα για να τα απολαύσετε!

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για ευκολότερη κρέμα και πιο λεία υφή.
– Χτυπήστε το βούτυρο και τις ζάχαρες μαζί μέχρι να γίνει ελαφριά και αφράτη για να εξασφαλίσετε μια καλά ενσωματωμένη ζύμη.
– Για πρόσθετη γεύση, μπορείτε να πασπαλίζετε με μια πρέζα κανέλα και ζάχαρη πάνω από κάθε μπισκότο πριν το ψήσετε.
– Αποφύγετε την υπερβολική ανάμειξη της ζύμης αφού προσθέσετε τα ξηρά υλικά για να αποφύγετε τα πυκνά μπισκότα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
– Χρησιμοποιήστε μια σέσουλα μπισκότων ή μια κουταλιά της σούπας για να μοιράσετε τη ζύμη για μπισκότα ομοιόμορφου μεγέθους.
– Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί για λίγα λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να αποφύγετε το σπάσιμο.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
180

Συνολικό Λίπος
8g

Κορεσμένα λιπαρά
5 g

Χοληστερόλη
35 mg

Νάτριο
120 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
25 g

Διαιτητικές ίνες
1g

Σάκχαρα
15 g

Πρωτεΐνη
2g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Σερβίρετε αυτά τα υπέροχα μπισκότα κανέλας σε διακοσμητική πιατέλα ή σχάρα ψύξης. Για να προσθέσετε μια επιπλέον πινελιά, ξεσκονίστε λίγη ζάχαρη άχνη πάνω από τα μπισκότα πριν τα σερβίρετε. Αυτά τα μπισκότα συνδυάζονται τέλεια με ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι στον ατμό. Μπορείτε επίσης να τα σερβίρετε μαζί με παγωτό βανίλια για έναν απολαυστικό συνδυασμό γλυκού.

Εάν αναζητάτε εναλλακτικές πλευρές, σκεφτείτε να σερβίρετε φέτες φρέσκων φρούτων, όπως φράουλες ή μήλα. Οι φρουτώδεις γεύσεις συμπληρώνουν τη ζεστή γεύση κανέλας των μπισκότων, δημιουργώντας μια αρμονική ισορροπία γεύσεων.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τα μπισκότα κανέλας σας φρέσκα, αποθηκεύστε τα σε ένα αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου. Θα παραμείνουν φρέσκα για έως και 1 εβδομάδα. Εάν θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους, μπορείτε να τα φυλάξετε στο ψυγείο για έως και 2 εβδομάδες.

Εάν σκοπεύετε να φτιάξετε μια μεγαλύτερη παρτίδα ή θέλετε να απολαύσετε αυτά τα cookies αργότερα, μπορείτε επίσης να τα παγώσετε. Τοποθετήστε τα μπισκότα σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη ή σακούλα με φερμουάρ, φροντίζοντας να τα στρώσετε με λαδόκολλα για να μην κολλήσουν. Διατηρούνται στην κατάψυξη έως και 3 μήνες. Όταν είστε έτοιμοι να τα απολαύσετε, απλώς ξεπαγώστε τα μπισκότα σε θερμοκρασία δωματίου για μερικές ώρες ή ζεστάνετε τα για λίγο σε χαμηλό φούρνο.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Ενώ τα μπισκότα κανέλας μπορεί να είναι απολαυστικές λιχουδιές, ορισμένα από τα συστατικά που χρησιμοποιούνται προσφέρουν ορισμένα οφέλη για την υγεία:

  • Κανέλα: Αυτό το μπαχαρικό είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του. Μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, στη μείωση της χοληστερόλης και στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων.

Σημείωση: Τα αναφερόμενα οφέλη για την υγεία σχετίζονται με τα μεμονωμένα συστατικά και δεν πρέπει να θεωρούνται υποκατάστατο για επαγγελματική ιατρική συμβουλή ή θεραπεία.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε να φτιάχνετε και να απολαμβάνετε αυτά τα μπισκότα κανέλας, ίσως θα θέλατε να εξερευνήσετε αυτές τις παρόμοιες συνταγές:

  1. Μπισκότα Snickerdoodle: Αυτά τα μπισκότα έχουν μια απαλή και λαστιχωτή υφή με μια γενναιόδωρη επικάλυψη κανέλας και ζάχαρης από πάνω.

  2. Μάφιν με ρολό κανέλας: Αφεθείτε στις γεύσεις ενός κλασικού ρολού κανέλας σε μορφή μάφιν. Αυτές οι υγρές και νόστιμες λιχουδιές είναι ιδανικές για πρωινό ή brunch.

  3. Λουκουμάδες ζάχαρης κανέλας: Χαρίστε στον εαυτό σας ακαταμάχητα σπιτικά ντόνατς επικαλυμμένα με μείγμα ζάχαρης κανέλας. Παρέχουν έναν απολαυστικό συνδυασμό αφράτης υφής και γλυκιάς γεύσης κανέλας.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Η έμπνευση για αυτήν τη συνταγή για μπισκότα κανέλας προέρχεται από τη γαστρονομική δημιουργικότητα και την τεχνογνωσία του διάσημου σεφ ζαχαροπλαστείου Pierre Hermé. Γνωστός για τους καινοτόμους γευστικούς του συνδυασμούς και τη σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια, οι απολαυστικές λιχουδιές του Chef Hermé του έχουν κερδίσει την αναγνώριση παγκοσμίως. Το πάθος του για τη χρήση ποιοτικών συστατικών και τη δημιουργία αρμονικών γεύσεων έχει εμπνεύσει αμέτρητους επίδοξους σεφ και οικιακούς αρτοποιούς.

Αγκαλιάστε τον εσωτερικό σας σεφ και αφήστε τους γευστικούς σας κάλυκες να απολαύσουν τον εντυπωσιακό συνδυασμό κανέλας και γλυκύτητας με αυτή τη συνταγή για μπισκότα κανέλας, φτιαγμένα από την έμπνευση των μαγειρικών δασκάλων όπως ο Pierre Hermé. Καλό ψήσιμο!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button